TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta teklerde ve çiftlerde mutlu sona ulaşarak Türk tenisinin WTA düzeyindeki ilk şampiyonluklarını elde eden milli raketler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, sporcusu oldukları ENKA Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen kokteylde onore edildi.


Elde ettikleri tarihi başarılar ile Türk sporunun gururu olan Büyükakçay ve Soylu adına yapılan kutlama partisinde oyuncuların ailelerinin yanı sıra antrenörler Can Üner ve Goran Prpic de hazır bulundu. Oldukça samimi bir aile havasında geçen etkinliğe Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Dönmez, Cem Tınaz, Ayhan Akgül, ENKA Spor Kulübü Başkanı Alparslan Tansu, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Tuna, Realty World Türkiye CEO'su Coşkun Erginer, ENKA Spor Kulübü antrenörleri ve sporcuları da katıldı.

 

İstanbul Cup'ta zafere uzanarak WTA tekler zaferi yaşayan ilk Türk tenisçi unvanına sahip olan Çağla Büyükakçay "Böyle bir başarı elde ettiğim için çok mutluyum. Yaşadığım duyguları anlatamam. Bugüne kadar yanımda olan ve beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Aynı turnuvada Rumen partneri Andreea Mitu ile birlikte çiftlerde büyük ödülü kucaklayarak bir başka ilki gerçekleştiren İpek Soylu ise "Çağla'yı tebrik ediyorum. Burada olduğum ve ENKA'da yetiştiğim için çok mutluyum." yorumunu yaptı.


Başarılı tenisçiler yaptıkları konuşmaların ardından şampiyonluk kupalarını simgeleyen pastayı birlikte kesti.