Geçen hafta Fransa'nın Biarritz kentindeki ITF 80K turnuvasına 3 saat 22 dakika süren bir çeyrek final neticesinde veda eden Çağla Büyükakçay, bu hafta bir diğer Fransız şehri Saint-Malo'daki ITF 60K turnuvasında ilk maçını tam 3 saat 36 dakika sonunda kazandı.

Toprak zemindeki organizasyonun 7 numaralı seribaşı ismi Büyükakçay, açılış turunda kozlarını paylaştığı Ukraynalı Ganna Poznikhirenko karşısında dört set puanı kaçırdığı tie-break'i 10/8'lik skorla kaybederek birinci seti rakibine kaptırdı.

Haftaya klasmanın 170. basamağında başlayan Çağla, geçmişteki tek buluşmalarında üstünlük kurduğu Poznikhirenko'ya ikinci sette şans tanımadı. Seti 6-3'le hanesine yazdıran 27 yaşındaki milli tenisçi, mücadeleyi final setine götürdü.

Çağla, 3-1 geriye düştüğü üçüncü sette takibi bırakmadı ve oyunları 6-6'da dengeledi. Kritik tie-break'te eline geçen ilk iki maç puanından faydalanamayan Büyükakçay, üçüncü fırsatı harcamadı ve 9/7'ye ulaşıp maraton maça noktayı koydu.

Nefesleri kesen müsabakada Poznikhirenko'yu 6-7, 6-3, 7-6 ile saf dışı bırakan Büyükakçay, ikinci turda Fransız Elixane Lechemia ya da Ukraynalı Anastasiya Vasylyeva ile oynayacak.

Kaynak: www.ttf.org.tr