Brisbane International birinci turunda Aleksandra Krunic karşısında üçüncü sette kas krampları yüzünden maçtan çekilen İspanyol Garbiñe Muguruza, üst üste dördüncü yıl bu turnuvadan çekilmiş oldu.

İlk seti 7-5 kazandıktan sonra ikinci sette 5-2 öne geçen 1 numaralı seri başı, üstünlüğünü koruyamadı ve rakibinin ikinci seti 7-3 biten bir tie-break oyunuyla hanesine yazdırmasına engel olamadı.

Üçüncü sette 2-1 gerideyken dördüncü puanda servis attıktan sonra bacağına giren kramp nedeniyle yere yığılan Muguruza 2 saat 26 dakikalık mücadeleyi yarım bırakmak zorunda kaldı. 

Bu duruma inanamadığını söyleyen dünya 2 numarası, "Buraya hep ilk turnuva için heyecanlı bir şekilde geliyorum ancak kötü bir şansım var sanırım." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Amerika Açık'ta birinci turda Johanna Konta'yı eleyerek dikkatleri üzerine çeken ve karşılaşmada 26 winner bulan Sırp raket Krunic'in çeyrek finaldeki rakibiyse 7 numaralıs eri başı Anastasija Sevastova oldu.

Öte yandan günün bir diğer mücadelesindeyse dünya 9 numarası Jo Konta, Ajla Tomljanovic'i 4-6, 6-1, 6-4'lük setlerle geçerek çeyrek finale yükseldi.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net