TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta ikinci gün korta çıkan Kanadalı Eugenie Bouchard, tekler ana tablosuna veda etti. 22 yaşındaki ünlü tenisçi, ilk turda karşılaştığı 97 numara Jana Cepelova karşısında ilk sete oyun dahi alamadı. Maçı 6-0 ve 6-4 ile noktalayan Cepelova, 65 dakika sonunda eski Wimbledon finalistini elemeyi başardı.

Jana Cepelova, maçta servislerinde etkin bir grafik çizerken karşılaşma boyunda Bouchard’a yalnızca dokuz puan bıraktı ve servis kaptırmadı.


RUMENLER TURLADI
İkinci günde ana tablo maçına çıkan iki Rumen tenisçi maçlarını kazanmayı bildi. Sorana Cirstea, Fiona Ferro’yu 6-3, 6-1 yenerken, 3 numaralı seribaşı Irina-Camelia Begu da Alman Tatjana Maria engelini üç sette 1-6, 6-1 ve 7-5’lik skorla aştı. Begu, üçüncü sette 3-5 geriye düştükten sonra maçı toparlamayı başardı.

İstanbul Cup eski yarı finalisti Belçikalı Kirsten Flipkens ise Slovak Kristina Kucova önünde yedi oyun üst üste aldıktan sonra rakibinin çekilmesiyle tur atlayan taraf oldu.

Başak Eraydın’dan sonra ana tabloda tur atlayan bir başka eleme oyuncusu Anna Kalinskaya oldu. Elemenin son turunda kaybetmesine karşın şanslı kaybeden (lucky-loser) olarak ana tabloya yazılan Kalinskaya, Tayvan’dan Kai Chen-Chang’i 6-1 ve 6-3’lük skorla geçti. Kalinskaya, ikinci turda Dayana Yastremska’nın rakibi oldu.