21 yaşındaki tenisçi Bouchard, 2015 yılında sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık turnuvası ilk tur maçı sonrası soyunma odasında kayıp düşmesi sonucu başından yaralanmış ve bu olayın sorumlusu olarak gördüğü Amerika Tenis Federasyonu'na dava açmıştı. Genç tenisçinin açtığı davada perde bu hafta açılıyor.

Bouchard'ın avukatlığını yapan Benedict Morelli, dava dosyasına "Müvekkilim sadece yaralanmamış aynı zamanda turnuvadan çekilmek zorunda kalmıştır" ifadelerini eklerken ayrıca "Bouchard'ın kayıp düşmesine sebep USTA değil belki ama sorumlulukları gereği bu şartları bilmeleri ve Bouchard'ı uyarmaları gerekliydi" diye konuştu.

Amerika Tenis Federasyonu ise konuyla ilgili kendilerinin herhangi bir ihmali olmadığını iddia ederek Eugenie Bouchard'ın belirtilen saatler dışında soyunma odasına girerek ortaya çıkabilecek riskleri göze aldığının altını çizdi. USTA'nın kurumsal iletişim genel müdürü Chris Widmaier örgütünün devam eden dava hakkında daha fazla yorum yapmama politikasına devam edeceğini açıkladı.

Her iki taraf olayın gerçekleştiği 2015 Ekim ayından beri uzlaşma sağlayamadı. Son olarak 9 Şubat'ta Eugenie Bouchard'ın da katıldığı bir konferans tertip eden taraflar bu görüşmeden de sonuç alamadı ve sonuçlanması için mahkeme kararını beklemeye başladı.

Mahkemenin Amerika Tenis Federasyonu'nu suçlu bulması halinde USTA Bouchard'a, genç tenisçinin geleceğe dönük kaybetmiş olabileceği maddi manevi olası kazanımlarını göz önüne alarak yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalabilir.

Eren Andaç / Tenisdunyasi.net