Amerika Açık çift erkekler kategorisinde partneri Horia Tecau ile beraber şampiyonluğa ulaşan Hollandalı raket Jean-Julien Rojer, final mücadelesine üzerinde Özgürlük Heykeli'nin resmi olan bir tişörtle çıktı.

Tişörtün üzerinde, 28 Ağustos 1963'te Winston-Salem kentinde yapılan bir insan hakları yürüyüşünü simgeleyen, bir siyah ve bir beyazın ele ele tutuştuğu bir sembol de vardı.

Rojer, tişörtü bir arkadaşının tasarladığını ve bu fikrin Virgina eyaletinin Charlottesville kentinde bir insan hakları aktivisti kadının, yürüyüş yapan bir ırkçı grubu protesto ederken öldürülmesinin ardından aklına geldiğini belirtti.

Bu tişörtü giyerken barış ve özgürlük mesajları vermek istediğini söyleyen Rojer, son dönemde göçmenleri ve mültecileri hedef alan uygulamalara da değinerek kendisinin de bir göçmen olduğunu vurguladı ve, "12 yaşımdan beri buradayım. İşimi burada yapma fırsatını elde ettim. Umarım bu fırsatı herkes için sağlayabiliriz." dedi.

Rojer aynı zamanda "Kıyafetim yalnızca beş kişinin fikrini değiştirse dahi doğru bir şey yapmış olurum." diye konuştu.

Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu bazı ülkeler için getirilen seyahat yasağının yanı sıra, Trump yönetimi geçtiğimiz hafta, Amerika'ya çocukluk çağında düzensiz olarak giren göçmen ve mültecilerin sınır dışı edilmekten korunmasını sağlayan ve yaklaşık 800.00 kişinin faydalandığı Çocuk Göçmenler için Ertelenmiş Eylem (Deffered Action for Childhood Arrivals) yasasının kaldırılacağını duyurmuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net