Mutua Madrid Açık birinci turunda Aleksandra Krunic'i 6-3, 6-3'lük iki sette mağlup eden Victoria Azarenka, yaklaşık iki yıl aradan sonra toprak korttaki ilk galibiyetini elde etti.

Turnuvaya korunan sıralamasıyla katılan Victoria Azarenka, hamileliğinden önce Avrupa kıtasında katıldığı son toprak kort turnuvası olan 2016 Fransa Açık'tan sonra, en yavaş zeminde ilk kez raket salladı.

İlk servisinden %79 ile puan çıkaran dünya eski 1 numarası, maç sonrası "Toprak kortta yaklaşık iki yıl sonra ilk defa oynamak kolay değil. Ancak kazanmanın ve iyi tenis oynamanın bir yolunu bulduğum için mutluyum. Daha geliştirecek çok şeyim var ama bu kesinlikle iyi bir başlangıç." diye konuştu.

Belaruslu raket ikinci turda 6 numaralı seri başı Karolina Pliskova ile karşı karşıya gelecek.

Madrid'de günün diğer mücadelelerindeyse Maria Sharapova, Rumen Mihaela Buzarnescu'yu 6-4, 6-1'lik setlerle geçerek Avustralya Açık'tan bu yana ilk galibiyetini alırken, dünya 1 numarası Simona Halep de Ekaterina Makarova'ya yalnızca bir oyun bırakarak Madrid'deki galibiyet serisini 13 maça yükseltti.

Dünya 2 numarası Caroline Wozniacki de Avustralyalı Daria Gavrilova'yı 6-3, 6-1'lik iki sette mağlup ederek adını ikinci tura yazdıran raketler arasında yer aldı.