Amerika Açık finalisti Victoria Azarenka, bu yılki ilk toprak kort maçında Roma'daki birinci tur maçında Venus Williams'ı 7-6(7), 6-2'lik iki sette geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Birinci turda karşı karşıya gelen iki dünya eski 1 numarasından Victoria Azarenka 2013'te Roma'da final oynamış, Venus Williams ise 21 yıl önce, 1999'da İtalya başkentinde mutlu sona ulaşmıştı.

İlk sette 5-3 öne geçen Azarenka seti bitiremedi ve Venus Williams 12. oyunda set için servis attı. ABD'li efsane raket seti noktalayamasa da tie-break oyununda bir set puanı elde etti. Ancak set puanını çeviren Azarenka bir saati aşan ilk seti hanesine yazdırdı. İkinci sette daha rahat görünen Azarenka maçı noktalayarak ikinci tura yükseldi.

Maç boyunca 3 ace ve 22 puan vuruşu kaydeden Azarenka, "Yeni bir zemine geçmenin zor olacağını tahmin ediyordum ancak oyunumu adapte etme şeklimden memnunum." diye konuştu.

Azarenka ikinci turda bu yılın Avustralya Açık şampiyonu ve Cincinnati ve Amerika Açık'taki çiftler partneri Sofia Kenin ile karşı karşıya gelecek.

Günün öne çıkan diğer maçlarındaysa son şampiyon Karolina Pliskova ve 1 numaralı seri başı Simona Halep rakiplerini ikişer sette geçerek adlarını üçüncü tura yazdırdılar. Halep'in üçüncü turdaki rakibi Amanda Anisimova'yı 6-4, 6-7(5), 6-4'lük üç sette geçen Dayana Yastremska olurken 2 numara Pliskova elemelerden gelen Rus Anna Blinkova oldu.

İstanbul'dan Roma'ya geçen ve ana tabloya elemelerden yükselen Danka Kovinic ise 6 numaralı seri başı Belinda Bencic'i 6-3, 6-1 ile geçerek üçüncü turda Amerika Açık çeyrek finalisti Elise Mertens'in rakibi oldu.