Sezonun ilk Grand Slam'i öncesi kadınlar ana tablosunda yaprak dökümü devam ediyor. Serena Williams'ın ardından Victoria Azarenka da devam eden velayet davasından dolayı turnuvadan çekildiğini açıkladı. 

Kariyerindeki iki Grand Slam şampiyonluğunu da Avustralya Açık kortlarında yaşayan Belaruslu tenisçinin, 1 yaşına giren oğlu Leo'yu ABD dışına çıkaramadığı ve Avustralya'ya da tek başına gelmek istemediği için böyle bir karar aldığı belirtildi. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan turnuva şefi Craig Tiley "Azarenka'nın burada olamaması üzüntü verici, Avustralya Açık'ın kendisi adına favori turnuva olduğunu biliyoruz, umarız onu seneye Melbourne'de görürüz" dedi.

Yeni sezonu Auckland'de açması beklenen ancak bu turnuvayı da aynı sebepten dolayı es geçen Vika, geçen sezon da yalnızca Wimbledon ve Mallorca'da korta çıkabilmişti.

Azarenka'nın çekilmesinin ardından ana tabloya dünya 108 numarası Ajla Tomljanovic'in dahil olacağı bildirildi.

Tenis kariyeri 1 yılı aşkın süredir epey sekteye uğrayan 28 yaşındaki tenisçi, bir zamanlar klasman zirvesinde yer aldığı WTA sıralamasında 210. basamağa kadar gerilemiş durumda.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net