İzmir’de devam eden 60 bin dolar toplam para ödüllü TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda Ayla Aksu fırtınası sürüyor. Son maçında 7 numaralı seribaşı Gürcü Sofia Shapatava’yı 7-6, 6-1’le deviren 20 yaşındaki milli raket, adını yarı finale yazdırmayı başardı.
 
Büyük çekişmeye sahne olan ilk seti 68 dakika sonunda 7/3’lük tie-break ile kazanan Aksu, dünya sıralamasının 221. basamağındaki Shapatava’ya ikinci sette adeta göz açtırmadı. Bu sette rakibine tek oyun şansı tanıyan Ayla, 1 saat 31 dakika neticesinde adını son dörde kaydettiren taraf oldu.
 
60 bin dolar seviyesindeki bir ITF turnuvasında ilk defa yarı finale kalan Ayla, bir sonraki sınavını 8 numaralı seribaşı Japon Eri Hozumi önünde verecek. Teklerdeki diğer yarı finalde ise 1 numara Bulgar Viktoriya Tomova ile Rumen Mihaela Buzarnescu kozlarını paylaşacak.
 
ÇİFTLERDE FİNALİN ADI KONDU
TEB Kültürpark Cup çiftler kategorisinde Rumen Raluca Serban ile ortaklık kuran Melis Sezer, yarı finalde An-Sophie Mestach/Nina Stojanovic’e yenilerek elendi. 6-1, 6-2 ile galibiyete uzanan Mestach ve Stojanovic, şampiyonluk maçında Emma Laine/Kotomi Takahata ekibiyle karşılaşacak.