Avustralya Açık 2018'de, kariyerlerinin üçüncü finalinde ilk majör kupalarını arayan iki raketi karşı karşıya getiren tek kadınlar finalinde, Simona Halep'i üç saate yaklaşan bir mücadele sonunda 7-6(2), 3-6, 6-4'lük setlerle deviren Caroline Wozniacki, kariyerinin ilk Grand Slam zaferini elde etti.

İlk sete servis kırarak giren Danimarkalı raket, 5-2 öne geçmesine rağmen avantajını koruyamadı ve Rumen dünya 1 numarası maçı tie-break'e götürdü. Tie-break oyununda rakibine 7-2'lik üstünlük kuran Wozniacki, ilk seti hanesine yazdırmayı başardı.

İkinci sette ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle sağlık molası alan ve tansiyonunu ölçtüren Halep, servis kıran taraf oldu ve avantajını setin sonuna kadar koruyarak 6-3 ile maçı final setine taşıdı.

31 dereceyi bulan ancak nem nedeniyle 38 derecelere kadar hissedilen sıcaklık nedeniyle final seti öncesi maça 10 dakika ara verildi.

Final setine servis kırarak giren yine Wozniacki oldu ancak 11 dakika süren üçüncü oyunda Halep, altıncı servis kırma puanında servisini geri almayı başardı. Bir sonraki oyunda Wozniacki tekrar servis kırsa da Halep 3-3'lük eşitliği yakalamayı başardı. 

Final setinin sekizinci oyunu öncesi sağlık molası alan ve sol dizinin altına bandaj yaptıran Wozniacki, tekrar ritmini buldu ve yedi kez servis kırılan 71 dakikalık final setini 6-4 ile kazanarak kariyerinin ilk Grand Slam zaferine ulaştı.

2 saat 49 dakikalık mücadelede 6 ace ve 40 puan vuruşu kaydeden Halep, özellikle rakibinin ilk servislerine yanıt vermekte zorlanıp 46 da basit hata yapınca korttan mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Maç sonunda duygusal anlar yaşayan Wozniacki, "Yıllardır bu anın hayalini kuruyordum ve bugün burada bu hayalim gerçek oluyor." diye konuştu.

Caroline Wozniacki ikinci turda Jana Fett karşısında final setinde 5-0 geriye düşmüş ve iki maç sayısı çevirerek galip gelmişti.

Ağustos 2016'da 74 numaraya kadar düşen ancak geçtiğimiz yıl WTA'in en çok tekler galibiyeti alan ismi olan Wozniacki, bir Grand Slam tekler zaferi kazanan ilk Danimarkalı raket olmasının yanı sıra, önümüzdeki hafta, 2011'den bu yana ilk kez dünya sıralamasında 1 numaraya yerleşecek.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net