Avustralya Açık'ın final setlerinde bu yıl başladığı 10 puanlık süper tie-break kuralı ilk defa tek kadınlarda Katie Boulter ve Ekaterina Makarova arasındaki birinci tur mücadelesinde uygulandı.

Britanyalı Boulter, rakibini 6-0, 4-6, 7-6 (10-6)'lık setlerle mağlup ederek ikinci tura yükselirken final setinde skorun 6-6 olmasıyla süper tie-break kuralı ilk defa uygulanmış oldu.

Boulter bu sonuçla 2015 yarı finalisti karşısında günün önemli sürprizlerinden birine imza atarak ikinci turda, WTA'in formda tenisçilerinden 11 numaralı seri başı Aryna Sabalenka'nın rakibi oldu.

Günün bir diğer büyük sürprizine ise dünya 13 numarası ve yılın ilk Grand Slam turnuvasına Auckland şampiyonluğuyla gelen Julia Goerges'i 2-6, 7-6(5), 6-4'lük setlerle geçen ABD'li Danielle Collins imza attı.

Öte yandan Denis Istomin'i 6-3, 6-4, 6-4'lük setlerle geçen Roger Federer ve Magdalena Rybarikova'yı 6-3, 6-2 mağlup eden Sydney şampiyonu Petra Kvitova, adını ikinci tura yazdıran diğer isimler oldular.

PETKOVIC SICAKLIK KURBANI

Alman raket Andrea Petkovic, 5 numaralı korttaki birinci tur mücadelesinde Irina Camelia-Begu karşısında 7-6(4), 3-4 öndeyken fenalaştı ve maçı yarım bırakmak zorunda kaldı.

İlk sette 0-4 geri düşmesine karşın seti tie-break ile kazanan Petkovic ikinci setin sekizinci oyununda durum 30-30'ken yere yığıldı.

Sağlık görevlilerinin yardımıyla korttan ayrılabilen Petkovic "Sıcaklık nedeniyle fenalaştım. Geçtiğimiz hafta grip olmuştum ve sanırım vücudum hala zayıfken yorgunluğa ve sıcağa dayanamadı." diye konuştu.

Avustralya Açık bu yıl aşırı sıcaklık politikasını değiştirme kararı almıştı.