Avustralya Açık turnuva yönetimi Sydney, Brisbane, Perth, Adelaide, Canberra ve Hobart'ta düzenlenen hazırlık turnuvalarının yılın ilk Grand Slam turnuvasının düzenlendiği Melbourne'nın başkenti olduğu Victoria eyaletindeki bölgesel bir fanustaki tenis merkezlerinde düzenlenmesinin planlandığını duyurmuştu.

Ancak bu plana, eyalet yönetiminin Aralık ayı içerisinde denizaşırı seyahate izin vermeyeceği yönündeki haberler ve Victoria'nın henüz hiçbir turnuvayı onaylamaması gölge düşürdü.

Victoria eyalet başbakanı Daniel Andrews bir açıklama yaparak Avustralya Açık'ın yapılabileceğine emin olduğunu ancak, "Avustralya'da yaz sezonunda düzenlenebilecek tek turnuvanın Avustralya Açık olabileceğini" söyledi.

Eğer Aralık ayı boyunca seyahat yasağı uygulanırsa, bu yaklaşık 550 tenisçinin ve ekiplerinin 18 Ocak 2021'de başlaması öngörülen Avustralya Açık'tan yalnızca birkaç gün önce karantinadan çıkabilecekleri anlamına gelecek.

Avustralya Açık turnuva direktörü Craig Tiley, daha önce tenisçilerin turnuva öncesi iki haftalık karantinaya girmeleri gerekmesi durumunda yılın ilk Grand Slam turnuvasının düzenlenemeyebileceğinin sinyalini vermişti.

ATP tarafından tenisçilere yapılan bir bilgilendirmede ise, "Tennis Australia ile yaptığımız son görüşmelerde tenisçilerin ve ekiplerinin Avustralya'ya varış tarihleriyle ilgili bazı zorluklar olduğu bilgisini aldık. 2021 sezonunun başlangıcıyla ilgili bazı belirsizlikler olduğunu anlıyoruz, oyunculara olabilecek en iyi takvimi sağlamak ve puanları, para ödüllerini ve iş olanaklarını olabilecek en yüksek düzeye çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Melbourne iki aylık karantinanın ardından yeni COVID-19 vakalarını sıfırlamış ve Aralık sonunda Avustralya ve Hindistan arasında oynanacak Boxing Day kriket Test maçında 25.000 seyirciye ev sahipliği yapma hazırlıklarına başlamıştı. Ancak başbakan Andrews, krikette karantina altına alınabilecek oyuncu sayısının daha az olduğunu ve tenis için böyle bir şey beklemenin zor olduğunu söyledi.