Nottingham Açık'ta geçtiğimiz yıl çeyrek finalde yenildiği Johanna Konta'yı 6-3, 3-6, 6-4'lük üç sette mağlup eden Avustralyalı Ashleigh Barty şampiyon olurken, finale Konta'nın itirazları damga vurdu.

İlk iki set 6-3'lük skorlarla paylaşıldıktan sonra karar setinde Barty 4-1 öne fırladı. Pes etmeyen Konta skoru 4-4'e getirdikten sonra, rakibinin servisine tutunduğu dokuzuncu oyunu bitiren puanda topun dışarıda olduğunu düşünerek maçın sandalye hakemi Paula Vieira Souza'ya itirazda bulundu.

Hakemin kararı overrule etmesi gerektiğini düşünen Konta, "Bu şaka gibi. Hayatımızı etkileyen kararlar veriyorsunuz. Bunun gerçekten farkında mısın?" ifadelerini kullandı.

Bundan sonra Konta, servis attığı oyunda yalnızca bir puan kazanabildi ve Barty, kariyerinin ilk çim kort şampiyonluğuna ulaştı. Avustralyalı raket geçtiğimiz yıl da Birmigham'da final görmüştü.

Konta böylelikle 1975'te Eastbourne'de zafer elde eden Virgina Wade'den bu yana Britanya'da bir çim kort turnuvası kazanan ilk ev sahibi raket olma şansını kaybetti.

Bu yıl Sydney'de final oynayan Ash Barty, bu sonuçla 2018'in ilk, kariyerinin ise 2017 Malezya Açık ile birlikte ikinci WTA şampiyonluğuna ulaştı.