Fransa Açık şampiyonu Ashleigh Barty, Birmingham finalinde Julia Goerges'i 6-3, 7-5'lik iki sette geçerek dünya sıralamasının zirvesine yerleşti.

İki hafta önce Paris'te kariyerinin ilk majör zaferine ulaşan Avustralyalı raket, etkili bir servis performansı gösterdiği maçta kaydettiği 9 acein yanında ilk servislerinden de %79 ile puan çıkardı.

Barty böylelikle 2017'de finalde kaybettiği Birmingham'da, geçtiğimiz yıl Nottingham'da elde ettiği şampiyonluktan sonra kariyerinin ikinci çim kort kupasını kaldırdı.

Bu sonuçla dünya sıralamasında 1 numaraya yerleşmeyi garantileyen Barty, 1975'ten bu yana kayda alınan WTA dünya sıralamasında 1 numaraya yükselen 27. raket oldu.

23 yaşındaki Barty, "1 numaraya yükselmek bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Ekibim de ben de bunun için çok çalıştık ve başardığımız şeylerden gurur duyuyorum." diye konuştu.

Barty aynı zamanda 1976'da dünya sıralamasında zirvede yer alan Evonne Goolagong Cawley'den bu yana bu başarıyı elde eden ilk Avustralyalı kadın raket oldu.