26 yaşındaki milli tenisçi Anıl Yüksel, Belarus'un başkenti Minsk'te katıldığı Futures turnuvasında teklerde yarı finale, çiftlerde finale çıkmayı başardı.

Toplam 10 bin dolar ödüllü Amkodor Cup'ta 7 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Yüksel, oynadığı üçüncü maçta da set kaybı yaşamazken son olarak Ukraynalı Denys Mylokostov'u 6-4, 6-2 ile saf dışı bıraktı. Anıl'ın yarı finaldeki rakibi ev sahibi ülkeden Sergey Betov oldu.

Anıl, Gürcü George Tsimadze ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde ise şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı. Yüksel/Tsimadze tandemi, Mladenov/Deviatiarov 'u 6-3, 6-4'le geçerek finalde 1 numaralı seribaşı ekip Clayton/O'Mara'nın karşısına geçti.

ALTUĞ KUPA İÇİN
Bir önceki hafta Hollanda'da kariyerinin üçüncü çiftler zaferine uzanan Altuğ Çelikbilek, aynı adreste bir kupa daha kaldırmaya çok yaklaştı. Fransız Benjamin Bonzi ile iş birliği yapan Altuğ, yarı finalde Van de Zandschulp/Willekes Macdonald ikilisini 3-6, 6-3, 10/7 yenip finale kaldı.

Rotterdam şehrindeki toprak kort turnuvasının 1 numaralı seribaşı çifti Çelikbilek/Bonzi, finalde ev sahibi ülkeden de Goeijen/Smits ile kozlarını paylaşacak.

Kaynak.ttf.org.tr