Amerika Açık finalinde 23 kez Grand Slam şampiyonu Serena Williams'ı 6-3, 7-5'lik iki sette mağlup eden 19 yaşındaki Bianca Andreescu kariyerinin ilk majör zaferine ulaştı.

Şubat'tan bu yana tamamladığı hiçbir karşılaşmayı kaybetmeyen Andreescu, sert kortta oynanan Indian Wells ve Roger Kupası'nda WTA Premier zaferlerine ulaşmıştı.

Kanadalı raket rakibinin servisini 6 kez kırarken, Serena Williams ise 9 ace ve 33 puan vuurşu kaydetmesine karşın yaptğı 8 çift hata ve rakibinin 17 basit hatasına karşılık hanesine yazdırdığı 33 basit hata ile yenilmekten kurtulamadı.

Andreescu ilk şampiyonluğundan sonra, "Sanırım [Serena'yla] oyun tarzlarımız benziyor. İkimiz de agresif bir oyunla puanları kısa tutmaya ve servislerimizden puan çıkarmaya çalışıyoruz. Ama Serena'ya karşı bir finalde oynarken tek yapabildiğim maç boyunca soğukkanlılığımı korumaya çalışmaktı." ifadelerini kullandı.

ANDREESCU'NUN REKORLAR GECESİ

Andreescu böylelikle ilk 10'daki rakiplerine karşı çıktığı sekizinci maç da kazanırken, Kanada tarihinde bir Grand Slam turnuvası kazanan ilk raket olmayı da başardı.

Katıldığı dördüncü majör turnuvada ilk zaferine ulaşarak 1990'da bunu yapan Monica Seles'in başarısını tekrar eden Andreescu, WTA'in 21. yüzyılda doğan ilk şampiyonu unvanını da aldı.

2004'te Wimbledon'ı kazanan Maria Sharapova'dan sonra, ilk Grand Slam şampiyonluğunu 20 yaşından önce kazanan ilk raket olan Andreescu, Amerika Açık'ın da 2004'te Svetlana Kuznetsova'dan bu yana en genç şampiyonu oldu.

Bu sonuçla galibiyet serisini 13 maça çıkaran ve bu yılki maç kaydını 34-4'e çeken Bianca Andreescu, önümüzdeki hafta açıklanacak dünya sıralamasında 5. basamağa yükselecek.