Amerika Açık'ta COVID-19 testi pozitif çıkan Benoît Paire ile temasta olan tenisçilerden Fransız Kristina Mladenovic, Timea Babos ile birlikte katıldığı çift kadınlar kategorisinden çıkarıldı.

Paire ile temas eden on bir raketten bir başkası olan Adrian Mannarino'nun Alexander Zverev ile olan üçüncü tur maçına çıkmasına izin verilmiş, Fransız raket dört sette mağlup olarak turnuvaya veda etmişti.

Teklere ikinci turda veda eden Kristina Mladenovic'in ise Timea Babos ile birlikte 1 numaralı seri başı olarak katıldığı çiftler ana tablosundan ikinci tur öncesi çıkarılması soru işaretlerine neden oldu.

Mladenovic teklerden elendiği ikinci tur maçında Varvara Gracheva karşısında 6-1, 5-1'lik üstünlüğünü koruyamamış ve dört maç puanından faydalanamamıştı.

Mladenovic, Paire ile teması tespit edildikten sonraki karantina sürecini "kabus" olarak nitelendirmiş ve antrenman alanlarını yeteri kadar kullanamamaktan yakınmıştı. Fransız raket şikayetini "Koşullar çok zalimce ve eğer pozitif olan testi nihayetinde negatife dönen bir oyuncuyla 40 dakika kart oynadıktan sonra testlerimin 30 defa negatif çıkmasına rağmen bunlarla karşılaşacağımı bilseydim bu turnuvaya adım bile atmazdım." sözleriyle dile getirmişti.

ABD Tenis Federasyonu (USTA) ise temaslı isimlerin karantinada tutulduğu Nassau County'nin kurallarına göre oyuncuların Flushing Meadows'taki Amerika Açık'ın düzenlendiği Billie Jean King Tenis Merkezi'ne seyahatlerinin olanaksız olduğunu söyleyerek Mladenovic ve Babos tandeminin çiftler ana tablosundan çıkarılması kararının verildiğini açıkladı.