Amerika Açık'ta beşinci günün akşam seansına genç raketler Fernandez, Tiafoe ve Alcaraz'ın seri başı rakiplerine karşı aldığı galibiyetler damgasını vurdu.

18 yaşındaki Leylah Fernandez, 3 numaralı seri başı ve son Amerika Açık şampiyonu Naomi Osaka'yı 5-7, 7-6(2), 7-4'lük üç setle geçmeyi başardı.

Carlos Alcaraz ve Frances Tiafoe ise, sırasıyla 3 numaralı seri başı Stefanos Tsitsipas ve 5 numara Andrey Rublev'i beşer setlik mücadeleler sonunda mağlup ederek adlarını dördüncü tura yazdırdılar.

İspanyol Alcaraz, 3 numara Tsitsipas'ı 4 saat 7 dakika süren mücadele sonunda 6-3, 4-6, 7-6(2), 0-6, 7-6(5)'lık beş setle geçerek son 16'ya yükseldi.

Alcaraz üçüncü sette 2-5 geriden gelirken iki de set puanı çevirdi ve setlerde öne geçti. Beş sette karşılaşmayı noktalayan Alcaraz maç boyunca 61 puan vuruşu kaydetti.

18 yaşındaki Alcaraz böylelikle 1989 Fransa Açık'ta, 17 yaşındayken dünya 1 numarası Ivan Lendl'ı deviren Michael Chang'den bu yana erkeklerde ilk 3'teki bir tenisçiyi bir Grand Slam'de mağlup eden en genç raket oldu. 

Alcaraz çeyrek final için elemelerden gelen Alman Peter Gojowczyk ile karşı karşıya gelecek.

TIAFOE SEYİRCİYİ ARKASINA ALDI

Akşam seansının en geç biten mücadelesinde ise 23 yaşındaki Frances Tiafoe, dünya 7 numarası Andrey Rublev'i 4-6, 6-3, 7-6(6), 4-6, 6-1'lik beş setle mağlup ederek dördüncü tura yükseldi.

Tiafoe, 3 saat 45 dakika süren maç boyunca hanesine 23 ace ve 69 puan vuruşu kaydetti.

Setlerde 2-1 öne geçtikten sonra dördüncü sette 4-2 öne geçen Tiafoe üstünlüğünü koruyamadu ve Rublev maçı final setine taşıdı. New York seyircisinin gürültülü desteğini arkasına alan Tiafoe ikinci sete ilk beş oyunu kazanarak başladı ve 6-1 ile maçı noktaladı.

Maç sabah 02:14'te noktalanırken Amerika Açık tarihinin en geç biten maçları arasında Younes el Aynaoui ve Wayne Ferreira arasındaki 2002 dördüncü tur mücadelesiyle birlikte beşinci sıraya yerleşti.

Frances Tiafoe dördüncü turda 12 numaralı seri başı Félix Auger-Aliassime ile karşılaşacak.