Amerika'nın Louisiana eyaletini etkisi altına alan Ida Kasırgası'nın etkilerinin New York'a ulaşmasıyla şehirde su taşkınları yaşanırken Amerika Açık maçları da sekteye uğradı.

Dördüncü kategoride sınıflandırılan ve Katrina Kasırgası'ndan sonra ABD'nin güneydoğu kıyılarını vuran en güçlü kasırga olan Ida en az 15 milyar dolarlık zarara yol açmış ve dolaylı olarak en az dört kişinin ölümüne sebep olmuştu.

29 Ağustos günü karaya ulaşan kasırga etkisini yitirirken artçı yağışların New York'a ulaşması güçlü rüzgarlara ve su baskınlarına sebep oldu. Şehirdeki sellerden dolayı metro seferleri aksarken en az sekiz kişi hayatını kaybetti.

Bu esnada Amerika Açık tenis turnuvasının düzenlendiği Flushing Meadows çevresinde de ağaçlar zarar görürken kortlardaki maçlar da yağmurdan etkilendi.

Arthur Ashe'te, Sloane Stephens ve Coco Gauff arasında oynanan ikinci tur mücadelesinde çatı kapanırken Louis Armstrong kortunda oynanan Kevin Anderson-Diego Schwartzman maçı kesintiye uğradı.

Louis Armstrong kortunun çatısı kapalı olmasına karşın şiddetli rüzgarlar yatay yağışa sebep olarak yağmurun hava akımı için bırakılan boşluklardan girmesine sebep oldu.

Maç Arthur Ashe kortunda tamamlanırken Arjantinli tenisçi üç sette kazanarak üçüncü tura yükseldi. Louis Armstrong'da Angelique Kerber ve Anhelina Kalinina arasında planlanan karşılaşma ise bir sonraki güne ertelendi.