27. yaş gününü kutlayan Johanna Konta karşısında ilk seti 2-6 ile yitiren Jelena Ostapenko, takip eden setleri 6-3 ve 6-4'lük skorlarla hanesine yazdırarak çeyrek final biletini kapan taraf oldu.

İlk sette hiç servis kırma puanı göremeyen ve rakibine tanıdığı iki break puanında da servisini kırdıran dünya 6 numarası Ostapenko, ikinci set ile birlikte kusursuz bir servis performansı sergiledi.

İkinci ve üçüncü setleri hanesine yazdırırken hiç servis kırdırmayan Letonyalı raket, ilk servislerinden ise sırasıyla yüzde 81 ve 85 ile puan çıkararak, 2 saat 13 dakika sonunda kazanmasını bildi.

İkisi de geçen yıl olmak üzere daha önce Britanyalı Jo Konta ile Fed Cup ve Eastbourne'de karşılaştığı maçlardan yenik ayrılan 20 yaşındaki Jelena Ostapenko, aynı zamanda rakibine karşı kariyerinin ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Öte yandan bu sezon katıldığı toprak kort turnuvalarından Stuttgart'ta Karolina Pliskova'ya, Madrid'de ise Irina Camelia Begu'ya kaybeden Jelana Ostapenko, toprakta ilk kez iki maç üst üste galip geldi.

Jelena Ostapenko'nun Romas Masters çeyrek finalindeki rakibi; Daria Gavrilova-Maria Sharapova maçının galibi olacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)