TEB BNP Paribas İstanbul Cup çeyrek finalinde 3 numaralı seribaşı Irina-Camelia Begu ile karşı karşıya gelen Başak Eraydın, maçtan 2-6, 7-6, 6-1 ile yenik ayrıldı. Bu sonuçla Eraydın’ın dokuz maçlık galibiyet serisi de sona ermiş oldu.

Başak Eraydın, turnuva tarihinde elemeden yarı finale kalan üçüncü oyuncu olmaya iki puan yaklaştığı mücadeleyi 2 saat 45 dakikada kaybetti. Servisinde rakibine şans tanımadığı ilk seti 6-2 ile kazanan Başak, ikinci sette 3-1 geriye düşmesine rağmen mücadelesini sürdürdü ve üç kez kırdırdığı servisi geri aldı. Begu’nun set servisini iki kez kırıp mücadeleyi tie-break’e taşıyan Eraydın, tie-break oyunu 5/5 iken galibiyete iki puan kadar yaklaştığı maçı bitiremedi.
Final setinde sol ayağındaki ağrı yüzünden sağlık molası kullanan Eraydın, üçüncü oyunda servis kırıp umutlansa da devamını getiremedi. Basit hataları artan genç raket, toprak kort uzmanı Begu’ya teslim oldu.

İlk sette sadece üç puan vuruşu yapabilen Begu, mücadeleyi 20 puan vuruşu (winner) ile tamamlarken, Başak 17 kez direkt puana gitti. İlk iki sette düşük seyreden basit hataları son sette artan Başak, mücadeleyi ikisi servis kırma puanlarında olmak üzere toplam sekiz çift hata ile tamamladı.

‘BU SEVİYEYE AİTİM’
Başak Eraydın, turnuvanın kendisi için en önemli artısını “bu seviyeye ait olduğunu göstermek” sözleriyle özetledi. Son sette yorulduğu için mi oyundan düştüğünün sorulması üzerine, “Hayır, böyle bir turnuvada oynarken, yorulmaya hakkınız yok. Maçtan kopmam, yorulmakla ilgili değildi” dedi.

Kaynak: istanbulcup.com