Turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Sascha Zverev, abisi Mischa Zverev karşısında 1 saat 51 dakikada 6-3 7-5 ile kazanarak, Washington'da çeyrek finale yürüdü.

Birbirlerine karşı mücadele etmek için tur seviyesinde toplam 539 maça çıkan Alexander Zverev ve Mischa Zverev, 2016 Generali Open'da karşılaşan Gerald Melzer ve Jurgen Melzer'in ardından birbirlerine karşı oynayan ilk kardeş tenisçiler oldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan iki kardeş, karşılaşmanın duygusal yönüne dikkat çekti. Mischa Zverev, korta çıktıklarında kalabalık kendilerini alkışlarken gözyaşlarını tutmakta zorluk çektiğini söylerken, Sascha Zverev ise ''Turun en önemli turnuvalarından  birinde kardeşinizle oynamak... Çok özeldi. Umarım bu karşılıklı son maçımız olmaz. Bunun ileride oynayacağımız maçların başlangıcı olmasını ve bundan sonra üst turlarda ya da finallerde karşı karşıya gelmeyi hayal ediyorum'' şeklinde konuştu.

Geçen yıl Citi Open'da mutlu sona ulaşan ve burada unvanını korumaya çalışan 21 yaşındaki Sascha Zverev, çeyrek finalde 7 numaralı seribaşı Kei Nishikori ile kozlarını paylaşacak.

Turnuvanın 1 numarası ve son şampiyonu genç Alman tenisçi, mevcut dünya klasmanında ise kariyerinin en iyi derecesi olan 3. basamakta yer alıyor.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net