Tenis dünyasının tanınmış isimleri Ergüden Kardeşler’in babaları Ahmet Ergüden anısına bu yıl üçüncü kez düzenledikleri turnuva Manavgat’taki Starlight Otel kortlarında gerçekleşti. 15’er bin dolar toplam ödüllü turnuvalarda erkeklerde Kazak Dmitry Popko, kadınlarda ise Avustralyalı Seone Mendez mutlu sona ulaştı. 

Ahmet Ergüden Cup’ta erkeklerde ikinci turda Sarp Ağabigün’ü deviren Dmitry Popko, finalde İtalyan Pietro Rondoni’yi üç sette geçerek kupaya uzandı. İlk seti 5-7 kaybetmesine rağmen sonraki setleri 6-4 ve 6-1’lik setlerle kazanan Popko, Starlight kortlarında oynadığı üst üste üçüncü finalde ikinci şampiyonluğunu yaşadı. 

Organizasyonda tek kadınlar şampiyonluğunu ise 20 yaşındaki Avustralyalı oyuncu Seone Mendez kazandı. Çeyrek finalde İpek Öz’ü yarı finalde ise çekişmeli bir maç sonunda turnuvanın 2 nolu seribaşı Cristian Dinu’yu elemeyi başaran Mendez finalde 1 numaralı seribaşı Makedon Lina Gjorcheska ile karşılaştı. Tecrübeli rakibini 6-4, 6-0’lık setlerle yenmeyi başaran genç oyuncu bu yılki ilk şampiyonluğuna ulaştı. 


Ahmet Ergüden Cup’ta çift erkeklerde birincilik kürsüsüne Güney Amerikalı oyuncular çıktı. Finalde Grigoriy Lomakin (Kazakistan)- Vladyslav Orlov (Ukrayna) tandemini 6-3, 6-4’lük setler sonunda mağlup eden Felipe Meligeni Rodrigues Alves (Brezilya)- Cristian Rodriguez (Kolombiya) çifti birlikte ilk kez kupa kaldırdı. 

Çift kadınlarda ise şampiyonluk Daria Mishina (Rusya)-Ksenia Palkina (Kırgızistan) çiftinin oldu. Turnuvaya 1 nolu seribaşı olarak katılan Mishina-Palkina çifti 3 saat 1 dakika süren final maçında Cristina Dinu (Romanya)- Lina Gjorcheska (Makedonya) ikilisini 6-3, 3-6 ve 12-10’luk setlerle yenerek zirveye çıktı. 

BABAMIZIN ANISINI YAŞATACAĞIZ
Ahmet Ergüden Cup’ta dereceye girenlere ödülleri Özgür-Barış Ergüden kardeşler tarafından verildi. Turnuvanın organizatörü ve Tennis Organizasyon’un kurucusu Özgür Ergüden babalarının tenisçi olmalarında büyük payı olduğunu belirterek, “Hem benim hem de Barış’ın tenisçi olmasında büyük katkısı olan babamın anısını yaşatmak için üç yıldır bu turnuvayı düzenliyoruz. Turnuvayı önümüzdeki yıllarda da düzenleyip geleneksel hale getirmek istiyoruz” diye konuştu. 


(Merthan Can)