Fed Cup 2018 Dünya Grubu birinci turunda, Serena Williams'ın bebeği dünyaya geldikten sonra ilk kez korta çıktığı seride ABD, Venus Williams'ın aldığı iki galibiyetle Hollanda'yı geçti.

Serinin ilk mücadelesinde Arantxa Rus'u 6-1, 6-4'lük setlerle deviren Venus Williams ve ikinci mücadelede Richel Hogenkamp'ı 4-6, 7-6(8), 6-3'lük üç sette geçen CoCo Vandeweghe seride durumu 2-0'a getirdi.

Serinin üçüncü mücadelesinde, Vandeweghe maçının yorgunluğuyla korta çıkan Hogenkamp'ı 7-5, 6-1 ile deviren Venus Williams, son şampiyon ABD'yi Fransa'nın rakibi olarak yarı finale taşıdı.

İlk üç maç sonrası formaliteye dönüşen çiftler mücadelesiyse bir kız bebek dünyaya getiren Serena Williams'ın korta dönüşüne sahne oldu. Holandalı Lesley Kerkhove ve Demi Schuurs'un karşısına çıkan Williams kardeşler, korttan 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Günün diğer iki serisinde de düğümler çiftler maçlarıyla çözüldü. Beşinci maça uzayan serilerde Amandine Hesse ve Kristina Mladenovic Fransa adına aldıkları üç setlik galibiyetle Belçika'ya üstünlük sağlarken, Almanya ise son finalist Belarus'u Anna-Lena Groenefeld ve Tatjana Maria'nın çiftler mücadelesinde aldıkları 6-7(7), 7-5, 6-4'lük galibiyetle geçerek yarı finalde Çek Cumhuriyeti'nin rakibi oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net