Yayın hayatına başladığı 2006 yılından bu yana kortların nabzını tutan Tenis Dünyası dergisinin son sayısı piyasaya çıktı. Türkiye'de düzenli olarak yayınlanan tek yaygın tenis yayını olma özelliğini taşıyan derginin son sayısının kapağında altı yıl aradan sonra yeniden dünya 1 numarası olan Roger Federer yer aldı.

Tenis Dünyası'nın deneyimi yazarlarından Mert Ertunga, Federer'i 36 yaşında Grand Slam şampiyonluğuna ve dünyanın zirvesine taşıyan planları yazdı. Şevket Furkan Erbay da İsviçreli efsane raketin servisini ele alarak, servisteki değişimin başarıya etkisini analiz etti. 

Son sayıda Türk tenisinin genç yeteneklerinden Ayla Aksu ve 80 yaşındaki senyör tenisçi Tuncer Aksoy'la yapılan röportajlar da yer alıyor. Derginin süreki yazarlarından Onur Akmeriç ise sosyal medyanın gücü sayesinde kendisini genç bir tenisçi olarak tüm dünyaya tanıtan Makedon Darko Grncarov'un sıradışı hikayesini kaleme aldı. Mehmet Sevinç ise Avustralya Açık'taki performasıyla WTA Turu'na heyecanlandıran 15 yaşındaki Ukraynalı Marta Kostyuk'un portresini yazdı. 

Spor tarihçisi Mehmet Yüce'nin yazdığı Türkiye'de Tenis Tarihi serisinin üçüncü bölümünde Türkiye'de düzenlenen ilk tenis organizasyonu 'Osmanlı İmparatorluğu Şilt Şampiyonası'nın ayrıntıları yer aldı. Şevket Furkan Erbay da son Osmanlı şehzadelerinden Ali Vasıb Efendi'nin Fransa'daki tenis anılarını gün yüzüne çıkardı. 

Tenis Dünyası'nın bu sayısında ayrıca Nick Bollettieri, Bekir Emre, Alp Ustaoğlu, Necdet Kestelli ve Cem Tınaz yazılarıyla katkı verdi.


Tenis Dünyası satış noktaları için tıklayınız. http://tenisdunyasi.net/dergi/satis-noktalari

Tenis Dünyası'na abone olmak için tıklayınız.  http://tenisdunyasi.net/dergi/abonelik