Avustralya Açık finalinde Daniil Medvedev'i 7-5, 6-2, 6-2'lik üç sette geçen dünya 1 numarası Novak Djokovic, Rod Laver Arena'da üst üste üçüncü, toplamda ise dokuzuncu şampiyonluğuna ulaştı.

Sırp raket maça servis kırarak ve ilk üç oyunu kazanarak başlasa da rakibinin skoru eşitlemesine engel olamadı ancak on ikinci oyunda yeniden servis kırarak ilk seti hanesine yazdırdı.

Medvedev ikinci sete servis kırarak başlasa da bu noktadan sonra kortta daha rahat bir Djokovic vardı ve dünya 1 numarası ikinci ve üçüncü setleri 6-2'lik skorlarla kazanarak Norman Brookes Challenge Kupası'nı kaldırdı.

İlk servisinden %73'le puan çıkaran ve file önüne geldiği 18 seferde 16 kez puanı kazanan taraf olan Djokovic, uzayan rallilerde de ayakta kalan taraf oldu ve maçı yalnızca 17 basit hatayla tamamladı.

Öte yandan 2019 Amerika Açık'tan sonra kariyerinin ikinci Grand Slam finalinde boy gösteren Medvedev yaptığı 30 basit hatayla ve ikinci servisten %32 puan çıkarma yüzdesiyle yenilmekten kurtulamadı.

Novak Djokovic böylelikle kariyerinin 18. Grand Slam şampiyonluğunu elde ederken, Avustralya Açık'ta 9. kez kazanarak rekorunu geliştirdi ve Rafael Nadal'ın ardından Açık Dönem'de bir Grand Slam turnuvasında en az 9 şampiyonluk yaşayan ikinci erkek tenisçi oldu.