ATP Challenger Turu’nun prestijli turnuvalarından TED Open İstanbul Challenger’da 70. yıl heyecanı sona erdi.

TED Spor Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı organizasyonun finalinde iki Fransız raket karşı karşıya gelirken, Quentin Halys’i set kaybetmeden mağlup eden turnuva 2 numarası Corentin Moutet, kupaya uzanan taraf oldu.

Toplam 75 bin dolar ödüllü turnuvada ter döken 19 yaşındaki Moutet, Halys’in servisini dört kez kırdığı ilk seti 6-3'lük skorla hanesine yazdırdı ve avantajı ele geçirdi. İkinci set ise oyuncuların karşılıklı kazandığı oyunlarla başladı. İlk dört oyun 2-2'lik skorla tamamlanırken, bu noktadan sonra dünya 157 numarası Halys'in servisini iki kez kıran Moutet, seti 6-3 ile kazandı. Bu galibiyet, genç Fransıza Challenger seviyesinde ikinci, toplamda ise altıncı şampiyonluğunu tattırdı.

Hafta boyunca korta yansıttığı savaşçı tarzı finalde de sergileyen Corentin Moutet, 1 saat 22 dakika sonunda şampiyonluğa ulaştığı TED Open İstanbul Challenger'da, 10,800 dolarlık para ödülü ve 90 ATP puanının da sahibi oldu.

American Express ana sponsorluğunda düzenlenen TED Open İstanbul Challenger’ın şampiyonu Moutet ve finalisti Halys, kupalarını Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz ve Garanti Bankası Kurumsal İletişim Yöneticisi Şebnem Şayakçı’nın elinden aldı.