2010'da Wimbledon ve Amerika Açık'ta final oynayarak dünya sıralamasında 2 numaraya kadar yükselen Vera Zvonareva, sakatlık dolayısıyla verdiği aradan sonra Wimbledon elemelerinde aldığı 3 galibiyetle Grand Slam arenasına dönmeye hazırlanıyor.

En son 2015'te Avustralya Açık ana tablosunda mücadele eden Rus raket, daha sonra geçirdiği sakatlığın ardından kortlardan uzak kalmış, ve geçtiğimiz yıl Evelyn adını verdiği bir çocuk dünyaya getirmesinin ardından tura dönmüş ve Taşkent Açık'ta altı yıl aradan sonra ilk WTA yarı finalini görmüştü.

Dünya sıralamasında 141. basamakta yer alan Zvonareva, Wimbledon birinci turunda 2016 finalisti Angelique Kerber ile karşı karşıya gelecek.

Çim kort Grand Slam'i öncesi Sport360 gazetesine konuşan Zvonareva, tura dönüşünde karşılaştığı en büyük farklılığın, her seviyedeki oyuncuların fiziksel gelişimlerine verdiği önem olduğunu söyledi ve kendisinin de yaşadığı saktlıklardan dolayı güçlenmek için daha çok çalışması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Tenis geri dönmeyi düşünmediğini, ancak ailesinin buna bir şansa vermesi için ona yardımcı olduğunu anlatan Zvonareva, "Tenisi çok seviyorum. Oynadığım birkaç gösteri maçından sonra geri dönüş fikrini geliştirmeye başladım." diye konuştu.

Gençken üzerindeki baskının daha büyük olduğunu, bu nedenle oyundan keyif almanın zor olduğunu söyleyen Zvonareva, "Elemelerde ve küçük turnuvalarda oynamak benim için bir problem değil. Çok iyi deneyimler yaşadım. Kazanmak veya kaybetmektense mücadelenin, meydan okumanın kendisini seviyorum. Kortta kendimi daha cesur olmaya zorlamak hoşuma gidiyor." diye konuştu.

Öte yandan bir diğer eski Wimbledon finalisti Eugenie Bouchard da elemeleri geçerek, turnuvaya wild card ile katılan Britanyalı Gabriella Taylor'ın birinci turdaki rakibi oldu.