Prag'da düzenlenen Billie Jean King Kupası yarı finalinde İsviçre, Jil Teichmann ve Belinda Bencic'in tekler galibiyetleriyle Avustralya'yı 2-0 geçerek 1998'den bu yana ilk finaline yükseldi.

Grupta Çek Cumhuriyeti'ni Belinda Bencic'in tekler ve çiftlerde aldığı galibiyetlerle 2-1 geçen İsviçre adını yarı finale yazdırmıştı.

Yarı finalde ise Avustralya karşısında perdeyi Storm Sanders'ı 6-0, 6-3 ile geçen Jil Teichmann açtı. Teichmann hızlı girdiği maçta ilk dokuz oyunu kazandı ve kontrolü elinden bırakmadı.

Bu yıl Olimpiyat Oyunları'nda İsviçre'ye teklerde altın, çiftlerde ise Viktorija Golubic ile birlikte gümüş madalya getiren Belinda Bencic de Ajla Tomljanovic'i 6-3, 6-2 ile mağlup ederek ülkesini finale taşıdı.

İsviçre böylelikle İspanya'ya mağlup oldukları 1998'den bu yana ilk Billie Jean King Kupası finaline yükseldi ve Rusya Tenis Federasyonu'nun (RTF) rakibi oldu.

RUSLAR FİNALDE

Diğer yarı final serisinde ise ABD'yi 2-1 ile geçen Rusya Tenis Federasyonu 2015'ten bu yana ilk finaline yükseldi. Serinin ilk maçında, kariyerinin ilk WTA şampiyonluğunu bu yıl Berlin'de çim kortta kazanan Liudmila Samsonova, eski dünya 3 numarası Sloane Stephens'ı 1-6, 6-4, 6-3 ile geçerek RTF'yi öne geçirdi.

İkinci maçta ise ABD'li Danielle Collins, bu yılın Fransa Açık finalisti Anastasia Pavlyuchenkova'yı 2 saat 42 dakikalık bir mücadele sonunda 6-7(9), 7-6(2), 6-2'lik üç sette geçti ve seriyi eşitledi.

Kazananı belirleyecek çiftler maçında ise Rus Liudmila Samsonova/Veronika Kudermetova tandemi, Shelby Rogers ve Coco Vandeweghe'i 6-3'lük iki sette geçerek Rusya Tenis Federasyonu'nu finale taşıdı.