Avustralya Açık’a elemelerden katılan 15 yaşındaki Marta Kostyuk, ev sahibi raketlerden Olivia Rogowska’yı geçerek adını üçüncü tura yazdırdı.

Üç eleme turunda sırasıyla Rodionova, Seguel ve Krejcikova’yı geçerek sezonun ilk Slam’inde ana tabloya yükselme başarısı gösteren Ukraynalı genç raket Kostyuk, ilk turda dünya 27 numarası Peng Shuai’yi 6-2 6-2 ile çok rahat bir şekilde mağlup etmeyi başarmıştı. 

İkinci turda karşılaştığı dünya 168 numarası Rogowska’ya da aynı tarifeyi uygulayan dünya 521 numarası Kostyuk, ilk servislerinden yüzde 67 ile puan çıkardığı maçta 22 de puan vuruşu yaparak rakibini 6-3 7-5 ile safdışı bıraktı. Bu galibiyetin ardından Kostyuk, 21 yıl aradan sonra bir Slam'de üçüncü tur gören en genç raket oldu. Bu başarıya ulaşan son isim, 1997 Amrika Açık'ta bunu başaran Mirjana Lucic Baroni'ydi.

Avustralya Açık’ta kısa kariyerinin en üst seviyesine çıkmayı başaran 15 yaşındaki genç Kostyuk, turnuvanın üçüncü turunda dünya dört numarası ve şampiyonluğun en büyük adaylarından Elina Svitolina ile karşılaşacak.

FAVORİLER TURLADI

Avustralya Açık’ın üçüncü gününde ayrıca Jelena Ostapenko, Grigor Dimitrov ve Nick Kyrgios gibi önemi raketler de korta çıktı.

Kadınlar ana tablosunda son Roland Garros şampiyonu ve dünya 7 numarası Ostapenko, ilk turdaki rahat Schiavone galibiyetinin ardından ikinci turda fazla mesai yaptı. 1 saat 45 dakika kortta kalan Ostapenko, Çinli Duan Ying-Ying’i set kaybetse de 6-3 3-6 ve 6-4’le geçmeyi başardı. Letonyalı genç raket bu maçta tam 35 puan vuruşuna imza atarken, 10 da ace yaptı.

Erkekler tarafında ise Kyrgios üç sette yoluna devam ederken, Dimitrov kazanmak için üç buçuk saat boyunca kortta kaldı.

Ev sahibi Nick Kyrgios, Sırp raket Victor Troicki karşısında müthiş bir servis performansı ortaya koydu. Maçı 17 ace yaparak tamamlayan Kyrgios, ilk servislerinden de yüzde 84’le puan çıkarınca, rakibine sadece 1 kez servis kırma şansı tanıdı ve 7-5 6-4 7-6 il adını üçüncü tura yazdırdı.

Son ATP Finalleri’nde zafere ulaşan Grior Dimitrov, ikinci turda kendisini beklenmedik bir mücadelenin içinde bulundu. Dünya 186 numarası Amerikalı McDonald karşısında maçın büyük favorisi olan Bulgar raket, setlerde yenik duruma düştüğü maçta, kazanmak için karar setine ihtiyaç duydu. 4-6 6-2 6-4 0-6 ve 8-6’lık set sonuçları, Dimitrov’un turu geçmesini sağladı.

Avustralya Açık’ın üçüncü gününde ayrıca; Edmund Istomin’i, Rublev Baghdatis’i, Suarez Navarro Babos’u, Cornet ise Goerges’i geçerek adını üçüncü tura yazdıran isimler oldu.

(Emre Başoğlu - tebisdunyasi.net)