2008'de elemelerden çıktığından bu yana ilk Amerika Açık ana tablosunda boy gösteren ABD'li Kristie Ahn, Jelena Ostapenko'yu 6-3, 7-5'lik iki sette mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.

11 yıl önce Amerika Açık'a birinci turda veda ettikten sonra, 2018 Avustralya Açık'a kadar, 10 yıl boyunca majör ana tablo göremeyen dünya 141 numarası kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasının ikinci haftasına kalmayı başardı.

Bu yıl turnuvaya wild card ile katılan Kristie Ahn, 2008'de henüz 16 yaşındayken ve dünya sıralamasında 758. basamaktayken elemeleri geçerek katıldığı Amerika Açık'ın birinci turunda, o turnuvada yarı finale ilerleyecek ve bir sonraki yıl dünya 1 numarası olacak olan Rus raket Dinara Safina'ya mağlup olmuştu.

1 saat 48 dakika süren mücadelede hanesine 12 çift hata kaydeden 2017 Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapneko ise rakibinin neredeyse iki katı (23-45) basit hata yaptığı karşılaşmanın ardından turnuvaya veda etmekten kurtulamadı.

Güney Kore'li bir ailenin kızı olarak Flushing Meadows'ta dünyaya gelen Kristie Ahn böylelikle kariyerinin ilk majör galibiyetlerini de Amerika Açık'ın oynandığı Billie Jean King Tenis Merkezi'nin bulunduğu Flushing Meadows'ta elde etmiş oldu.

Birinci turda 2004 şampiyonu Svetlana Kuznetsova'yı mağlup eden 27 yaşındaki Kristie Ahn'ın bir sonraki rakibi, 25 numaralı seri başı Elise Mertens olacak.