Tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer, 100. şampiyonluğunu Dubai'de yaşadı. 37 yaşındaki ünlü oyuncu ATP Dubai turnuvasının finalinde Avustralya Açık'ta kaybettiği Stefanos Tsitsipas'ı 6-4, 6-4'lük setlerle yenerek zafere ulaştı. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu 4 Şubat 2001'de Milano'da Fransız Julien Boutter'ı yenerek kazanan Federer, 6600 gün sonra 100. kupasını kaldırdı. 

Pazartesi günü dünya sıralamasında dördüncü sıraya yükselecek olan Roger Federer, turnuvanın ödül töreninde duygusal anlar yaşadı. İsviçreli tenisçi, "Bu gerçekten bir rüyanın gerçek olması. Çok mutluyum. Sekizinci kez Dubai'de şampiyon olmak müthiş bir duygu. Bunun 100. kupa olması şampiyonluğu daha da anlamlı kılıyor" dedi. 

FİNALLERDE FEDERER'İN EN FAZLA YENDİĞİ RAKİPLER


Dünya sıralamasında 11. sırada bulunan Stefanos Tsitsipas, Federer'in finallerde mağlup ettiği 50. oyuncu oyuncu oldu. Tecrübeli raket 100 kupayı kazanırken 25 farklı ülkenin tenisçilerini mağlup etmeyi başardı. 

Federer, 109 şampiyonluğu bulunan Amerikalı Jimmy Connors'ın ardından erkekler tenisinde 'dalya' yapan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. 

ERKEKLER TENİSİNDE EN FAZLA TURNUVA KAZANAN TENİSÇİLER