Amerika Açık dördüncü turunda, bu yıl daha önce iki kez kaybettiği İsviçreli Belinda Bencic'e 7-5, 6-4'lük setlerle mağlup olan son şampiyon ve dünya 1 numarası Naomi Osaka, turnuvaya veda etti.

Japon raketi bu yıl Indian Wells'te ve Madrid'de mağlup eden Bencic, 29 puan vuruşu kaydettiği mücadelede rakibinin 21 basit hatasına karşılık hanesine yalnızca 12 basit hata yazdırdı.

Daha önce 2014'te yine burada kariyerinin ilk Grand Slam çeyrek finalini gören dünya 12 numarası Bencic, beş yıl sonra majör sahnede son sekize dönmeyi başardı.

Belinda Bencic'in çeyrek finaldeki rakibiyse 23 numaralı seri başı Hırvat Donna Vekic oldu.

BARTY'NİN VEDASI

Dünya 2 numarası Ashleigh Barty ise Çinli Wang Qiang'a 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup olarak Amerika Açık'a dördüncü turda veda etti.

Bu yaz koçu Peter McNamara'yı kanseden kaybeden 18 numaralı seri başı, Amerika Açık'tan önce kariyerinin en iyi sıralaması olan 15. basamağa yükselmişti.

Geçtiğimiz yıl WTA Elite Trophy finalinde yenildiği Avustralyalı raketi geçen Wang, 2014'te Peng Shuai'den bu yana Amerika Açık'ta çeyrek final gören ilk Çinli tenisçi olmayı başardı.

Wang Qiang'ın çeyrek finaldeki rakibi Serena Williams olacak.